Home Nieuws Repertoire Foto´s Agenda

Klik op deze "nieuws knop" waar je alle nieuwtjes kwijt kunt die vermeldingswaardig zijn en op de nieuws pagina geplaatst mogen worden. Inclusief foto's e.d.
i.v.m. met die privacywet wordt vooraf gemeld dat er er foto's gemaakt worden. Mochten er nu foto's staan die niet gewenst zijn graag dit melden dan zullen we die onmiddelijk verwijderen.

 

RABO-clubkas campagne 2019

12-01-2019 Van 4 tot 30 April 2019 is er weer de Rabobank Clubkas Campagne waarvoor je voor diverse verenigingen je stem mag uitbrengen. Maar als je nog geen lid bent gaat je stem verloren en het scheelt ons clubje dan weer inkomsten die we heel goed kunnen gebruiken.

Je kunt je vóór 1 februari gratis aanmelden door op het logo hier langs te klikken en je komt dan direct op de aanmeldpagina van de Rabobank Je krijgt dan gratis 4 x per jaar het blad "dichterbij" vd Rabobank thuis met leuke verhalen en kortingsbonnen erin.
 
Je moet wel klant zijn van de Rabobank Peellandzuid, je moet een rekening hebben lopen bij deze bank en boven de 18 jaar oud zijn. Bij een en/of rekening kunnen beide personen stemmen. Dus je echtgeno(o)t(e), kinderen van boven de 18, je vader en moeder ze mogen allemaal gratis lid worden !!

Ik zeg doen (klik op het logo van de Clubkas Campagne en je komt direct op de aanmeld pagina)

Jaarvergadering 2019

10-01-2019 Op donderdag 10 januari heeft onze jaarlijkse ledenvergadering plaats gevonden bij Gerard en Helmi Kooter.
Henriëtte heeft zoals altijd de heerlijke cake verzorgd. Er is aan de leden een kleine attentie uitgedeeld.
Tijdens de vergadering hebben we de activiteiten van het afgelopen jaar doorgenomen, de financiën besproken, de verschillende commissies bedankt voor hun inzet. We hebben afspraken gemaakt over hoe het jaar 2019 eruit moet gaan zien, wat gaan we doen met ons repertoire, hoe vaak gaan we optreden en wat doen we met de kerst in 2019. We hebben een nieuwe manier geïntroduceerd wat betreft het organiseren van de diverse activiteiten, nl. middels loting de activiteiten gekoppeld aan bepaalde stemmen.

Het resultaat hiervan is:

  • De tenoren organiseren de seizoensafsluiting
  • De bassen organiseren de oliebollenparty
  • De mezzo sopranen organiseren de Rabobank Clubkas Campagne
  • De alten verzorgen de collecte voor Rond de Toren voor de nog onbekende straten
  • De sopranen organiseren het optreden van 23 juni bij De Natuurpoort, Leon heeft aangeboden hierbij een wandeltocht uit te zetten en te begeleiden

Jeanne heeft haar vertrek uit het bestuur aangekondigd. We zijn blij dat Esther zich aangemeld heeft en dat zij door de leden unaniem gekozen is als nieuw bestuurslid. Frans heeft Jeanne met een mooie bos bloemen bedankt voor haar inzet.

Lachen, gieren, brullen op oliebollenparty

29-12-2018 Chanterelle sluit traditiegetrouw het jaar af met hun jaarlijkse oliebollenparty bij de Familie Kooter. Vanaf 20.00 uur was iedereen van het koor welkom met hun partner. Een voor een druppelden de mensen binnen. Bij binnenkomst werd men ontvangen met koffie of thee en kon men de inwendige mens versterken met de oliebollen die gebakken werden door Helmi en Irma.

Traditiegetrouw wordt er een aktiviteit georganiseerd. Dit jaar had Toon bedacht dat we zouden gaan kienen. Hij had eenieder die die avond aanwezig zou zijn gevraagd om een klein kadootje mooi ingepakt mee te brengen. Hij had een presentatie in elkaar gezet met een 90-tal muziek-clips. Op een lijst werden die allemaal vermeld met een nummer wat op de kienkaart zou kunnen staan. Het was dus zaak dat je alert bleef, de muziek herkende en het juiste nummer van de kaart afschreef. Het duurde toch enige tijd voodat de eerste kien viel. De gelukkige mocht iets uitzoeken uit de meegebrachte geschenkjes. Rond de klok van elven waren alle geschenken vergeven en konden die uitgepakt worden. Er waren erg leuke, bruikbare en "nice to have" dingen bij. Na het kienen ging de party verder onder het genot van hapjes en drankjes. Voor sommigen werd het erg laat, maar het was een erg leuke en geslaagde avond.

We bedanken de Familie Kooter dat we weer bij hun terecht konden. Op naar 2019, moge het een goed en gelukkig nieuw jaar worden en het bestuur wenst iedereen dan ook een gelukkig nieuw jaar.

 

Drukke kerstperiode voor Chanterelle met concert en nachtmis

25-12-2018 Het was een druk gebeuren rondom de kerst voor het koor. Op 19 december was de generale repetitie gepland voor het kerstconcert "Geven en Beleven". Om 18.30 uur was een groot aantal leden aktief met de opbouw van het podium en het geluid bezig. Een andere groep was de zaal aan het inrichten. Om 20.00 uur kon het inzingen en soundchecken beginnen waarna het repertoire werd doorgenomen.

De dag erna stond het concert op de planning. Samen met het geïnviteerde koor uit Ommel "Fieramente" werd er ingezongen. Ondanks dat het op een doordeweekse dag was liep de zaal goed vol. De mensen werden ontvangen met een glas gluhwein of warme chocomelk. Frans opent de avond waarna Chanterelle de aftrap doet. Na een 5 tal nummers werd de zaal opgeroepen om mee te zingen. Op een scherm boven het koor werd met een beamer de tekst getoond. Het was erg toevallig maar na de laatste toon van de samenzang brandde de basversterker door van de geluidsinstalatie van de kastanje. Resultaat was dat alles zonder stroom zat. Het doorbranden was erg goed te ruiken in de zaal. Omdat het tijd was voor de eerste ronde van de weg te geven kerstspullen kon er snel naar een oplossing voor het probleem gezocht worden. Thea praat de hele zaak aan elkaar en Toon trok de gelukkige winnaars uit de kerstzak. Dayane en Helmi geven de prijsjes weg.
Hierna was het de beurt aan Fieramente om hun liederen te zingen. Ook na hun optreden werd de zaal opgeroepen om mee te zingen. Na de pauze was het weer de beurt aan ons koor voor nog een 5-tal nummers uit het kerstrepertoire. Bij de samenzang werd het publiek gevraagd door Jenneke om voor de beide koren te zingen. Er werd volop aan het verzoek gehoor gegeven en uit volle borst werd "I'm dreaming of a white Christmas " gezongen. Daarna vielen de beide koren in. Het was een erg leuke avond en zeker voor herhaling vatbaar.
Traditiegetrouw doet het koor al jarenlang de nachtmis in Griendtsveen. Op kerstavond stonden we dan ook in de kerk. Na afloop kon er weer genoten worden van de gluhwein en chocolademelk die na de mis geschonken werd.

IJskoude onthulling van de kerstboom op de markt

13-12-2018 Het was bar koud tijdens het ontsteken van de lampjes in de kerstboom welke op het marktplein was gezet. Maar, we mochten niet klagen. Was het al dagen erg onbestendig geweest met de dag daarvoor nog heel veel regen en wind, was het nu erg koud maar droog en geen wind. Mede daardoor was het druk bezocht en gezellig. De schooljeugd was in grote getalen met papa, mama, opa en oma op komen dagen. De diverse afgeschermde vuurkorven deden hun werk en warmde menigeen op. Na de vele dankbetuigingen aan de vrijwilligers en de sponsors mocht Chanterelle aan de slag. Het koor zong uit volle borst hun repertoire welke werd onderbroken voor een loterij. In die pauze was er gelegenheid om een door de organisatie geschonken consumptiebon in te leveren voor een lekkere glühwein of andere versnapering. De meesten echter gaven de voorkeur aan het (en dat mag gezegd worden) voortreffelijke eerst genoemde opwarmertje. Nadat de loterij voor de jeugd was afgelopen begon het koor aan het restant van het programma. Omdat de jeugd toen al huiswaarts was gekeerd, kon het overgebleven publiek nog ongestoord genieten van de klanken die we uitbrachten. Het blijft een leuk initiatief.

Het is overigens een drukke periode voor het koor. Op donderdag 20 december (aanvang 20.00) uur is er een concert in de kastanje samen met "Fieramente" welke een koor is uit Ommel. Er is voor iedereen een gratis glas Gluhwein of Chocomel (klik op de poster voor vergroting)
Op 24 december kleurt het koor de nachtmis in Griendtsveen op. Die begint om 21.00 uur.
Na de kerst is dan de jaarlijkse oliebollen party die wederom bij de familie Kooter georganiseerd wordt. De leden en hun partner zijn welkom.

Gezinsuitbreiding bij Eveline en Marvin

11-12-2018 Vandaag hebben Eveline en Marvin gezins uitbreiding gekregen. Een skon manneke van bijna 8 pond is op de wereld gezet. Hij is in het ziekenhuis geboren maar mogen morgen alweer naar huis. Zijn naam is Ryan. Alles is oké en er zijn verder geen bijzonderheden. Grote zus Celine vind het een heel speciaal gebeuren. Volgens oma (Angeline) is nu nog moeilijk te zeggen op wie hij lijkt maar alles zit er op en aan. We wensen de hele familie proficiat.

 

 

Chanterelle in het voorprogramma van de "mannen van Achterom"

24-11-2018 Chanterelle was gevraagd om in Griendtsveen de avond te openen. Uiteraard werd die kans met beide handen aangegrepen om de muzikale kwaliteiten van het koor te laten horen. Er werd begonnen met "pompeii", een nieuw lied waar de laatste weken veel tijd en energie door Jenneke is in gestoken. Het resultaat mocht er dan ook zijn.

Na afloop konden we genieten van de Cabaretgroep "mannen van achterom". Lachen, gieren en brullen en hier en daar met een serieuzer gedeelte. Goede liedjes die op z'n Hellemunds gebracht werden.

Het einde van de avond werd verzorgd door de lokale band " the cowboys" die in de bar hun muziek ten gehoren brachten. De muziek die men bracht was allemaal van Johnny Cash. Leon heeft daar dan ook de juiste klankkleur voor in zijn stem. Het was een zeer geslaagde en gevarieerde avond.

 

Nieuwe logo op briefpapier en banner.

16-11-2018 Dit is het nieuwe logo van Chanterelle wat na lang wikken en wegen is gekozen.

Er is tevens een banner gemaakt om dit uit te dragen.
Deze zal bij het optreden bij "de mannen van Achterom" voor het eerst gebruikt worden.

 

 

Optreden bij 't Plekske16-09-2018
De weergoden waren ons goed gezind. 22 graden met zon maakten dat het optreden bij 't Plekske buiten kon plaatsvinden. Om 13.00 uur waren de beschikbare leden present voor het inzingen. Daarna was er koffie en/of thee met de door een aantal van onze leden gemaakt gebak. Om 14.00 uur trapt Chanterelle af met een 6-tal liederen waarna Gerard van Kol het overnam en zijn muziek ten gehore bracht. Ondertussen werd er voor de toeschouwers koffie/thee met gebak rond gebracht. Na een kleine pauze startte Chanterelle met hun 2e set. Ook nu weer 6 nummers. Gerard sloot de middag af met zijn muziek met enkele nummers van zijn nieuwe CD waarop ook Chanterelle vertegenwoordigd is. De laatste 2 nummers werden samen met het koor gezongen. Alles bij elkaar was het dankzij het weer een erg geslaagde middag waar de toeschouwers zichtbaar van genoten. In het afsluitend dankwoord werd al duidelijk dat dit voor herhaling vatbaar is. Dank aan alle vrijwilligers en taartenbakkers die weer in aktie zijn geweest.


Veel hulp van Chanterelle bij de 1/2 Marathon Deurne

9-9-2018 Op zondag 9 september 2018 vond de 33e Vescom Halve Marathon plaats. Met een mooie wedstrijd, prima omstandigheden voor de toeschouwers maar helaas te warm voor de lopers en loopsters en met 550 scholieren aan de start van de Macron Store Deurne scholierenloop en ongeveer 400 deelnemers aan de start van de 5 km ORO- Run, 10 km Hoppenbrouwers Techniek Run, 5 en 10 km Rabobank Business Run en 32e Vescom Halve Marathon, kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagd evenement.

Een speciaal woord van dank aan de vele sponsors en vrijwilligers, met name ons koor Chanterelle uit Liessel die deze dag weer tot een succes hebben gemaakt door met 27 o.a. verkeersregelaars te leveren.

Deze 33ste Vescom Halve Marathon van atletiekvereniging Lopersgroep Deurne werd gewonnen door Eindhovenaar Tim Kragten (29). Hij finishte in een prima tijd van 1 uur 16 minuten en 35 seconden. Eric Crombaghs van Eindhoven Atletiek werd tweede in 1.18.15. Werner Gentle van Lopersgroep Deurne werd derde in 1.19.21. Naast de halve marathon stonden diverse loopafstanden op het programma waaronder de vijf en tien kilometer.
Met name de loopafstanden voor kinderen - de bambinoloop en de scholierenloop met 568 deelnemertjes - waren dit jaar erg populair.
In de halve marathon bij de vrouwen was Gwynny Hamilton van Eindhoven Atletiek de snelste in 1.29.06. Mark van Kessel won de tien kilometer in 32.37 minuten. Bij de dames was op die afstand Kathelijn Lemmens de snelste in 40.52. Sjors Thielen was de snelste op de 5 kilometer. Hij deed er 16.41 minuten over.  Stijn van Kessel werd tweede in 17.03. Bij de dames won op de vijf kilometer Chantal Baartse in 20.19 minuten.

Latertje op camping "De vrolijke noot"

07-07-2018 Het was goed toeven op de Camping bij Pieter en Esther. Mireille en Esther hadden het allemaal prima voor elkaar. Om 19.30 uur werden we verwacht en verwelkomt met koffie en eigen gebakken gebak. Nadat alles geconsumeerd was werd het tijd voor de spellen. Er werden 4 groepen gevormd.
Bij het eerste spel moest er per groep zo snel mogelijk een tent opgezet worden. Als dat klaar was moest de hele groep in de tent en een selfie gemaakt worden met alle hoofden erop. Je snapt dat dat hillariteit alom was.
Het tweede spel was Jeu de Boules.

Als derde spel moest men een opgeblazen luchtbed leeg laten lopen en dat moest in een plastic box gepast worden. Voorwaarde was wel dat het luchtbed niet kapot gemaakt mocht worden op straffe van 10 punten aftrek. Helaas was dat bij de snelste groep wel het geval. Het woord sabotage viel al snel, maar men kreeg toch de 10 strafpunten.


Het volgende spel was de estafette tafeltennis waar het aantal slagen werd geteld zolang de bal in het spel bleef zonder dubbel op de tafel was gestuiterd of iemand dubbel had geslagen. In het laatste spel moest men met 2 ploegen in een rupsband een parkoers afleggen. De foto finish moest er aan te pas komen om te zien wie de uiteindelijk winnaar was geworden

Na de spellen was het tijd om de avond voort te zetten met de nodige drank en zang. De karaoke werd al snel opgestart en er werd tot diep in de nacht gezongen. Pieter stookte na enige tijd de BBQ aan en menig hamburger werd naar binnen gewerkt. Al met al was het een fantastische avond en dat ging door tot in de vroege uurtjes.

We bedanken Esther, Mireille, Pieter en Erik voor hun inzet wat deze avond tot een succes maakte. Iedereen een fijne vakantie gewenst en kom gezond weer terug. De eerste repetitie na de vakantie is op 23 augustus.

 

Seizoensafsluiting samen met de harmonie voor de Kastanje

05-07-2018 Het was gezellig druk op het plein voor de Kastanje. Chanterelle en de Harmonie hadden de koppen bijeen gestoken en besloten om een gezamelijke seizoens afsluit repetitie te organiseren. Het werd mede door het uitstekende weer een groot succes. Veel toeschouwers vonden de weg naar het plein en genoten zichtbaar van de klanken die beiden verenigingen tenhore bracht.
De Harmonie trapte af met 3 stukken die ook begeleid werden door jeugdleden van hun vereniging. De jeugdleden van de harmonie werden bedankt voor hun medewerking met een luid applaus.
Daarna was het de beurt aan Chanterelle. Er was gekozen om geen pauze te doen omdat het anders erg laat zou worden. Na de nummers van ons koor was het weer de beurt aan de harmonie. Die brachten weer 3 muziekstukken ten gehore. Chanterelle sloot de avond af met voor de meesten wel bekende (oude) nummers. Men werdt getrakteert op een verdient applaus.
Onder genot van wat drankjes en hapjes werdt het voormenigeen toch nog erg laat. Onze vaste toeschouwers uit Bakel moesten om 0.00 uur nog op de fiets richting Bakel vertrekken. Al met al was iedereen tevreden en ook de harmonie vond dat we de seizoensafsluiting op deze gezamelijke manier maar elk jaar moesten organiseren.

Geslaagde uitwisseling met La Vivacité.

17-06-2018 Het was erg druk bij molen Laurentia op de Hoberg in Milheeze. Ons koor en het Bakelse koor La Vivacite organiseerden daar een uitwisseling. Deze lokatie was gekozen omdat de molen in Bakel op dit moment wordt gerestaureerd. Hierbij bedanken we dan ook de molenaars die het evenement ondersteunden. Beide koren zongen elk 2 blokken van 5 nummers. Voor de innerlijke mens was ook goed gezorgd. Beide koren hadden elk 7 taarten gebakken. Alle vaders (het was immers vaderdag) konden gratis een stuk taart ophalen. Ook voor de koffie en thee was gezorgd. Gelukkig werkte het weer ook goed mee. Wel winderig maar het was in ieder geval droog. Ruim 70 toeschouwers vonden de weg naar de molen om beide koren in actie te horen en zien. Een zeer geslaagd en gezellig evenement wat zeker voor herhaling vatbaar is.

Hulp bij avondloop AV-LGD in het centrum van Deurne zaterdag 16 juni

16-06-2018 Het centrum van Deurne stond deze zaterdagavond in het teken van de 3e City-run georganiseerd door Atletiek Vereniging Lopersgroep Deurne. Ondanks het dreigende wolkendek bleef het de hele avond droog en waren de terrassen op de markt goed gevuld. De eerste wedstrijd bracht de estafettelopers aan de start. Vier lopers per team lopen ieder de afstand van 2,5 kilometer door Deurne. Na de estafetteloop volgden de individuele hardloopwedstrijden. In totaal verschijnen 130 lopers aan de start voor respectievelijk de 5 en 10 kilometer. 

Een 20-tal leden en/of aanhang van Chanterelle had zich weer beschikbaar gesteld om AV-LGD te ondersteunen bij hun 3e City-run. De loopronde was anders dan andere jaren omdat de Lindelaan was vanwege wegwerkzaamheden. AV-LGD bedankt iedereen voor hun inzet want zonder deze vrijwilligers kan e.e.a. moeilijk georganiseerd worden.

Uitreiking RABObank clubkas campagne

27-5-2017 Op zondag 27 mei werd de uitslag van de RABO Clubkas Campagne bekend gemaakt op het plein voor de Kastanje. Er waren van elke vereniging of stichting gedelegeerden aanwezig die de cheques in ontvangst konden nemen. Aan verschillende werd gevraagd waar het geld aan besteed gaat worden.

Onze vereniging gaat het geld gebruiken voor de viering van het 45-jarig bestaan en de aanschaf van muziek. Ons koor scoorde weer hoog en kon een cheque ophalen van
€ 671,16. Frans nam in dank de cheque in ontvangst.

 

Eerste repetitie met Jenneke

11-01-2018 Vanavond hadden we de eerste repetitie met onze nieuwe dirigent Jenneke Wouters. Erg fijn dat bijna het hele koor aanwezig was. Onze nieuwe voorzitter Frans heet haar welkom en wenst haar maar ook ons succes.

Om Jenneke een indruk te geven op wat voor niveau het koor staat en hoe bepaalde nummers in elkaar steken, begonnen we met wat nummers die bij ons bekend zijn.

Het liep allemaal erg vlotjes gezien we toch aan elkaar moeten wennen. Na afloop was er meteen een eerste gesprek met Jenneke en de muziek commissie waar de lijst met het actuele repertoire is doorgenomen en er zijn afspraken gemaakt over het aantal nieuwe nummers voor dit jaar en welke nummers nog blijven. Men was het al snel eens.

Jaarvergadering 2018

05-01-2018 Op 4 januari hielden we onze jaarvergadering. De opkomst was groot, op enkele afgemelde koorleden na was de groep compleet. Will en Gea hadden aangegeven te stoppen met hun betuurstaken. Er moest dus een nieuwe voorzitter en bestuurslid gekozen worden. Frans Loverbos en Gerard Kooter hebben zich aangemeld om het bestuur te versterken en de vacante plekken op te vullen. Ze zijn unaniem verkozen.
Jeanne heeft aangegeven te stoppen in de muziekcommissie. Haar plek wordt ingevuld door Fred zodat de lijntjes naar het bestuur en combo kort blijven. Esther en Mireille hebben zich gemeld om de seizoens afsluiting te organiseren. Toon en Fred gaan de olliebollen party in elkaar zetten. Jeanne en Lindy gaan de Rabobank Clubkas Campagne regelen.
Door Mariet werd gevraagd of er een "smoelenboek" gemaakt kan worden. Dit is gemakkelijk voor de nieuwe dirigent en nieuwe leden om een gezicht te hebben bij de namen. Thea en Toon gaan dit op zich nemen. Hoe dit er uit gaat zien blijft nog een verrassing.
Voor de kerst in 2018 willen Thea, Dayane en Els zich verdiepen in hoe we ons kunnen gaan presenteren.
Iedereen kan natuurlijk meedenken en alle ideeën zijn welkom. Dat geldt ook voor onze ideeënbus.
Na afloop van de vergadering werden Will en Gea bedankt voor het gedane werk in de periode dat ze zitting hadden in het bestuur en mocht Frans de voorzittershamer overnemen van Will.
De avond werd afgesloten met het bedanken van Helmi en Gerard en de mededeling dat men verwacht dat iedereen volgende week op de eerste repetitie met onze nieuwe dirigente Jenneke om 20.00 uur aanwezig is.